Summa sidvisningar

söndag 24 juli 2011

Religionens vara eller inte vara

Det händer igen och igen och igen ...

Människor begår de mest hemska brott och massakrar i religioners namn.
Hur många århundrade skall vi se där det flyter blod, pga av att någon, tror på en annan gud, än vad någon annan tror på?
Det finns ingen religion som understöder våld mot andra. Trots det så dödas det fler i religioners namn än i något annat namn.

Jag personligen, ser ingen skillnad i hysterisk religionsutövning. Vilken tro som helst går att använda sig av i egna syften. Om det sedan är Kristendom, Islam, Judendom eller en benhård tro på tomten, är för mej helt egalt.

Religion kan vara något bra. Något som ger människor styrka i en hård värld. Men snart vet jag inte om inte fler dör i religioners namn än vad som känner tröst och styrka.

Idioten i Norge dödade för att inte muslimerna skulle ta över världen. Han dödade barn ...

I sin oerhört förvirrade värld så har han vävt ihop äpplen och bananer, fått det till meloner och med den fantastiska uträkningen så pekade det på att han skulle döda barn och ungdomar på ett Socialdemokratiskt sommarläger, för att inte muslimerna skall ta över världen ...

Ja, tjena ...

Somliga är sämre än jag på att lägga ihop och dra från.

Jag känner för en otroligt barnslig reaktion. Om man inte kan tro på en gud i lugn och ro, och tokkräver att alla andra måste tro på SAMMA gud som dom gör. Så ge f-n i att tro då. (Ni vet en sådan där kollektiv bestraffning som skolan var så bra på under 90-talet).

Tänk om de kunde vara stolta över att ha en egen gud. Istället för rättfärdiga, över att de har den RÄTTA guden.
Tänk om de kunde läsa guds lagar bokstavligen. I stället för att tolka in sina egna syften. I så fall så skulle  kanske "Du skall inte döda" hamnat på rätt plats i huvudet på dem.
Tänk om de helt enkelt kunde TÄNKA själva i stället för att låta andra tänka åt dom. Då hade vi inte behövt några gudar.

... och tänk om de som inte kunde tänka rätt själva fick hjälp av en mild, ömsint människa, som bara ville alla väl. Som inte ville tjäna pengar och luras. Som inte ville ha makt och många anhängare. Som ville ha sin tro obefläckad. Utan 1000 000 konstiga religiösa lagar som inte har med tro att göra.

Låt lagarna i samhället styra samhället. Låt en tro vara en tro.
Ännu bättre, ta ansvar själva för att vara en bra människa mot andra, utan att blanda in religion.
Till syvende och sist, så krävs det någon form av knäpphet för att göra en sådan här sak.
Varför kunde ingen se det här komma, innan ...

Citerar nu Orvar från Törnrosdalen och Skorpan Lejonhjärta:
-Om alla var som Jonathan Lejonhjärta så skulle ondskan få regera i otaliga tider!
-Om alla var som Jonathan, så skulle det inte finnas någon ondska.

Tänk om det fanns fler som Jonathan ...

2 kommentarer:

  1. Så sant!!!!! Man undrar, hur kan det gå så fel? Varför såg ingen? Eller såg någon och valde att titta bort? Låt oss tillsammans som föräldrar bestämma oss för att med öppna ögon, se våra barn, se andras barn...och reagera när vi ser orättvisorna, reagera och agera, våga...även om det ibland kommer att göra ont. Låt oss hjälpa varandra att ta vårat ansvar, låt oss visa våra barn att vi vågar stå upp emot hat, orättvisor och stå upp för människor som behöver hjälp....Vi får aldrig låta hatet och rädslan ta över!
    Stor kramis Marcela

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig om allt. Man måste ta sitt vuxenansvar!

    Kram Sanna

    SvaraRadera